UpDaTeR

Pengikut

Pages

Khamis, 17 Jun 2010

JaLaN2 CaRi MaKaN

~ Ready to go.......hu3....

~ Sawah padi yang terbentang luas

Selesai mandi dan relax2 sekejap, we alls pun mulakan perjalanan ke tempat yang dituju. Hujan pun dah mula turun. lebat juga, sampai tak berapa clear keadaan jalanraya. Tapi tak lama.....Lebih kurang 10 minit sampailah kami ke destinasi....Kuala Perlis.....Sepanjang jalan ke situ, sawah padi adalah pemandangan wajib yang bese.... Dah nama pun Negeri Jelapang Padi.


~ My princess

~ Tak lepas peluang posing atas batu2 kat tepi Pantai Kuala Perlis.....

Sampai jerk kat tepi pantai tu....first thing yang perlu dibuat...apalagi kalau bukan amik gambor...he3....... Kebetulan kat situ banyak gerai2 yang didirikan untuk menjual makanan dan minuman ringan. yang paling beshhhhnya....Pelbagai jenis nuget dan sosej yang dibakar. Kita boleh pilih sendiri dan terus bakar kat situ juga.Memang sedap rasanya. Kepak ayam panggang dan jagung bakar pun ada.

~ Standing from in front: My hubby, my BIL, my sista, my mum & my princess...

~ Gerai menjual minuman & makanan ringan

So, sambil2 meratah ayam, nugget, jagung bakar .....boleh posing amik gambor lagi. Yang pastinya, memang enjoy saat tu..... tak caya, tengok jelah gambor ni sume ek......hu3......

Sebenarnya ada satu destinasi yang penting untuk we alls terjah selepas ni.....Nak tau..... tunggu entry seterusnya......

* To be continue

6 ulasan:

ArELeEz berkata...

sosej kat situ mmg t'baiklah! mane nak carik sosej camtu kat sini, ek?

~suNshiNe~ berkata...

suka alam semulajadi kat Perlis...tak tercemar..masih suci dan bersih..

azzey berkata...

Areleez : Haah....Lupa plak mintak no hp kakak yg jual sosej tu...klu x leh suh dia courier kan je yg dah siap2 panggang punya ...*wink*..

azzey berkata...

Sunshine : I suker view sunset kat tepi pantai tuh.....mmg menarik & da bomb !!!

ArELeEz berkata...

lu loyar burukkah? dush3!!

azzey berkata...

Areleez : Aiyooooo !!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs