UpDaTeR

Pengikut

Pages

Isnin, 7 Jun 2010

PENANGAN CUTI SEKOLAH !!!!! ALAHAI

Talking about cuti sekolah.....hmmmmmm....memang banyak benda nak dibuat....Basuh baju2 & kasut sekolah (supaya sume get ready bila sekolah dibuka semula), pantau homework anak2 siap selengkap2nya, anta anak2 tusyen untuk mengisi masa cuti (tak delah budak2 tu buat keje2 yang tak berfaedah).... dan banyak lagi.....

Seperkara yang important juga adalah....bawak anak jalan2 @ bercuti... Ni yang a bit pening sikit....Not because of 'money' only, tapi juga soal masa.....





~ tq Mr Google......


Yelah...just imagine ..untuk parents yang cuma si ayah bekerja is okay juga....sorang dia je nak apply cuti....So of course senang nak arrange masa percutian.... But for those parents which is dua2 bekerja...kalau salah sorang tak dapat cuti kan susah tuhhhhhhhh.....Betol tak....hu3....

Like me....baru2 ni balik kampung coz nak jemput anak datang umah aku kat sini....spent school holiday kat sini. Dia dok ngan mak kat kampung. During school holiday jelah masa yang ada untuk spent time ngan aku.So even badan ni dah tak terlarat nak travel selalu (2 minggu berturut2 balik kampung).... kene juga kuatkan semangat. Demi anak tercinta....ahakssssss .....

This coming Friday, dah plan bawak dia bercuti ke Kedah plak....sambil attend kenduri kawen kawan. Cuti dah approve just nak pegi je lagi....Dua benda je yang aku fikirkan bila nak bawak anak bercuti ni....TIME & MONEY...... !!!! He3....Kekadang duit ada ...masa tak de.....Bila masa dah ada....duit plak tak berapa nak ada....hi3.... Inilah dilema bila cuti sekolah tiba...

Rasa2nya ada juga parents yang merasai apa yang aku rasai....betol tak ??? Disebabkan cuti sekolah juga lah..aku dah cuti dari berblogging ni sejak 5 hari lepas.... Banyak keje nak dibuat...

Ni dah nekad....nak wat comeback sungguh2....hu3...Hopefully everything go smoothly......

6 ulasan:

ArELeEz berkata...

woot2! saya b'siaran dari pangkor nie! ;)

xbwk mak gi kajangkah?

azzey berkata...

woit !!!! siaran td tergendala sebentar...ha3...
mak byk projek manjait... dia x nak ikot....tudung2 tu kamu dah faraidkan ke dpd atin....dah jangka dah....Baju2 raya sponsor dari i dah ade kat kampung....so sila roger2 ngan bonda hokay !!!!! krim pon dh ade... so ...x reti2 .... -_- ....

Sharinginfoz berkata...

seronok cuti kan especially budak2

azzey berkata...

Sharinginfoz: haah ...memang seronok....tp rasa kejap sangat masa...dah seminggu....sob3....

ArELeEz berkata...

yo la.. yo la.. bnyk nau wasiat! hu3..

azzey berkata...

Areleez: taw x pe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs