UpDaTeR

Pengikut

Pages

Sabtu, 31 Julai 2010

TrY AsaM PeDaS BaNGi PuLaK........

~ Asam Pedas Bangi.....Tak dpt gambar penuh coz guna camera hp & masa tu ramai orang.......

~ Nasi putih, sayur peria & telur masin

Dah lama teringin nak makan Asam pedas yang betol2 rasa asam pedas. Sebab ramai orang boleh masak asam pedas nih, tapi tak menjadi........ So satu hari yang cuaca agak cerah dan perut pon terasa lapor sesangat........ jalan2 cari makan pon terjumpa kedai ni yang terletak di Bangi. Betul2 berhadapan dengan Kompleks PKNS (Shopping Kompleks).

Bukan Melayu jerk yang makan kat situ.....Kaum Cina pon ramai juga penggemar asam pedas ni. Macam2 ikan ada. Ada Kembung, Pari, Terubuk, Selar dan macam2 lagilah. Sume masak asam pedas. Tapi stil ada menu @ lauk2 lain dan memang banyak pilihan!

~ Asam Pedas Ikan Kembung

~ Asam Pedas Ikan Pari

My favourite.....beselah Ikan kembung. My hubby pulak try ikan pari. Not bad rasanya dan memang berbaloi!. Memang puas hatilah. Coz kuah pon pekat dan tak pedas sangat.Harga pon tak mahal. Makan untuk 2 orang, termasuk air minuman......dalam RM18.

So, kepada penggemar asam pedas.....bolehlah cuba Asam Pedas Bangi nih. Pasti puas hati!!!

2 ulasan:

ArELeEz berkata...

asam pedas yg mak buat paling t'baik..! heh3..

azzey berkata...

Areleez: sbb rindu kt asam pedas mak la ponnnnnn.....hmmmmmm.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs