UpDaTeR

Pengikut

Pages

Rabu, 14 Julai 2010

SkEr TaK ??? AkU SkEr........ SeNjA PeRmAi

~ Senja Permai di Astro Prima

Aku sker tengok cite ni. Coz jalan citenya yang santai. Ada elemen kelakar........ Tu yang buat best juga tu......

Pelakon pon best2 juga. Kisahnya tentang 3 buah family yang sama2 dok kat kawasan bernama Senja Permai.


~ Family Nik Mazlan (Hafidzuddin Fadzil) & Puan Khaleeda (Dian P. Ramlee)

Bermula dengan family Nik Mazlan & Khaleeda ni dengan 3 orang anak pompuannya. 3 orang anak yang punya kerenah yang berbeza. Situasi family ni berdepan dengan kerenah anak2 pompuan ni yang kadang2 lucu dan ada juga yang boleh dijadikan pengajaran.

~ Family Rahman (Norman Hakim) & Syazlina (Marissa Yasmin)

Then family Rahman & Syazlina plak. Dengan dua orang anak. Sorang lelaki, sorang pompuan. Yang best tengok diaorang ni suka speaking London.....Coz dalam cite ni, kunun2nya family ni dah 8 tahun menetap kat New York sebelum balik ke Malaysia.

Nampak macam tenang jerk family ni, tapi ada konflik dalaman. Sumenye sebab orang ke-3.......even dah lama berlaku, tapi berlanjutan sampai balik ke Malaysia.

~ Pasangan Mimi (Zarina Zainuddin) & Hairi (Faizal Hussien)

Credit to google......

Last sekali, pasangan Mimi & Hairi. Watak Hairi ni sorang ahli perniagaan yang berjaya tapi memperdaya orang ramai dengan skim cepat kaya. Tapi dia memang sayang sangat dengan isterinya Mimi yang juga pentingkan glamer dan status. Watak Mimi agak kelakar dan kelam kabut sikit. Pasangan ni aku paling sker tengok....... Mereka ni belum dikurniakan anak citenya.....dalam cite ni je lah......

So, kalau sker, silalah menonton di Astro Prima hokay........Layannnnnnnnn........

7 ulasan:

ArELeEz berkata...

jln citer quite best tp, disbbkan adenye norman hakim, terus reject! mencik, owhhh..

~suNshiNe~ berkata...

nampak cam best..tapi tak de Astro la kak..tumpang tgk kat rumah kak boleh??..he3..

azzey berkata...

Areleez: Abaikan je wajah Norman Hakim tuh...angap dia tu bayang2 semata...ha3..

azzey berkata...

Sunshine: bulehhhhhh jerk..no hal.....mai la. boleh pekena kopi 'o' panas sekali......he3...

Shu Shinju berkata...

shu suka tengok cite ni..best kan.. tp, last camner erk cite ni??? terlepas la...

azzey berkata...

Shu Shinju: kn ada ulangan kt chanel 119....blh le terus tgk....

ArELeEz berkata...

tetap xbuleh blah la.. baik layanz adnan semp_it! ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs