UpDaTeR

Pengikut

Pages

Khamis, 8 Julai 2010

SuRaTaN AtAu KeBeTuLaN ???.......

"Sesuatu yang tak disangka.....Seringkali mendatangi kita.....Itukah suratan dalam kehidupan.....Atau sekadar suatu kebetulan......."

.....Itu cuma lirik lagu, tapi adalah kene mengenanya dengan apa yang aku nak cite nih......Memang sesutu yang tak disangka2 dah berlaku dalam 2 hari nih.......


First thing, terjadi pada my hubby. Baru semalam jerk (07/07/2010)......Tiba2 kat office aku dapat call dari dia. Suara bunyi macam tak berapa jelas. Macam something bad happend to him. Rupa2nya pinggang dia sakit. Suddenly masa wat keje dia kata bila nak bangun dari membongkok, pinggang dia berbunyi macam tulang patah. Aku ape lagi bila dengar cite macam tu......terus nervous, risau dan macam2 lagilah. Memang tak tentu hala aku kat hospital masa tuh. Terfikir nak call kampung.....tapi tak nak orang tua susah hati.......

Aku dah plan nak mintak kuar pegi hospital tengok my hubby, coz kawan2 dia dah bawak dia pegi jumpa doktor. Kat hospital doktor bagi injection kat my hubby. Sampai 2 kali injection.......baru hubby aku call aku inform sakit pinggang dia dah kurang sikit. Dah boleh tegakkan badan. If no, dia tak boleh jalan tegak masa pegi hospital tuh. Terpaksa naik wheel chair.......... Alhamdulilllah dia selamat. Doktor bagi MC 3 hari (07/07/2010 - 09/10/2010).

Aku rasa sume ni effect masa dia angkat barang2 pindah rumah. Dari tingkat 1 turun ke bawah dia angkat washing machine sorang2.........Lain kali aku takkan biar dia wat sume tu sorang2.......... Serikkkkkkkkkk........


Tu cite tentang my hubby.....Secondly, tentang my princess ni plak. On Tuesday (06/07/2010), tetiba jerk dia sms aku tanya " .......Ibu , kalau kita tukar sekolah ke sana dalam tahun ni boleh tak???.........."

of course la aku sker.....Dah lama aku pujuk dia dok ngan aku. But the problem is......dia nak cepat2 aku tukarkan dia ke sini. Dah tak menyempat2 plak. Aku cakap kat dia, mana lah boleh cepat sangat. Kenelah survey sekolah dulu. Nak uruskan pertukaran lagi, mesti amik masa.........

So sekarang ni aku tengah busy survey sekolah2 yang sesuai dan juga tengah arrange masa untuk cuti lagi.......Kan baru jerk aku cuti, so kenelah arrange masa untuk amik cuti lagi........ Kebetulan hubby aku pon tak berapa sihat lagi.......

Hopefully everything go smoothly. Dan mintak2 takkan berlaku lagi perkara2 yang buruk yang tak disangka2....... Susah hati aku dibuatnya!!!!!!!!

10 ulasan:

Sharinginfoz berkata...

semoga semuanya ok....

Sotong vs Akidah

soclose2213 berkata...

mudah2an semuanya akan baik-baik saja..=.=

azzey kena tag..

ArELeEz berkata...

sowy to hear 'bout ur hubby.. err.. nanti org wat sebaran am, ek! org bgtau mak. buleh kan..

pasal a_bern tu, semlm ade mak citer. mak kata, if jadik, nanti mak nak dok sane dlm seminggu ke.. camtu la..

azzey berkata...

Sharinginfoz:tq.....terus doakan ye,stilx okay sgt lg tu.....

azzey berkata...

Sc:mintak2 cam tulh.....tq ek....

azzey berkata...

Areleez:hmmmmm...sian dia...sebaran am tu kene bayor x?.....he3....x okay lg tu....mak dia pon x bg tau takut risau....tp klu nk g tau mak ....terpulanglah....risau gak tuh....

Tulah...terkejut gak ttg atien tu...tetiba plak....kdatangan mak mmg dialu2kan...

Shu Shinju berkata...

insyaAllah..semua akan baik2 saja... get well soon tuk suami azzey..

azzey berkata...

Shu: Alhamdulillah kurang sikit, tp kekadang sakit dtg blk...tq for ur attention !

ArELeEz berkata...

org dah wat sebaran am dah.. bapak punye risaulah mak! siap bising2 apsal lambat bgtau?! hadoiyaii..!

azzey berkata...

Areleez: oppss!!! itu mcm kah ??? tq3....tp ur BIL tu agak degil sikit...smlm dia dh mula koje...even stil sakit sikit2 lg.....ishhhhh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs