UpDaTeR

Pengikut

Pages

Sabtu, 10 Julai 2010

BeRkUmPuL JuGa SuMeNyE

Akhirnya dapat juga berkumpul sumenya.....Sape? Sape lagi.....adik beradik sebelah hubby aku. Balik kampung baru2 ni (03/07/2010), my MIL buat kenduri aruah. Untuk pengetahuan sume my FIL dah lama meninggal dunia.....Samalah cam abah aku pon.....lagi dah lama tak ada..... Tu yang my Mil buat kenduri aruah tuh.....Dengan erti kata lain yang tersirat untuk mengumpulkan sume anak2nya yang memasing busy manjanggggggggg....hu3........ (Tapi aku n hubby terkecuali taw.....coz we alls every month balik kampung......he3......

Actually kenduri adalah pada sebelah malamnya (malam Ahad), so petang Sabtu tu dah mulalah adegan masak-memasak. Chef of the day...adalah.....my SIL......Dialah pon anak perempuan sulung dalam family my hubby. Aku??? Ha3......tukang makan n tukang tengok of the day......ha3.....Aku sampai kat kampung dlm pukul 4.30 petang. Sampai2 je dah 80% siap.....So ape nak buat lagi. Jadi pemerhati jelah jawabnya. Adalah tolong2 potong bawang sikit2.....hu3....

Malan tu selain jiran2 terdekat, my mum n adik2 aku pon datang juga. So agak meriah juga majlis tu even dibuat pada sebelah malam.......


~ My SIL (Kak Nor) tgh gigih memasak.....Dialah Chef of the day.......

~ From Left: My MIL with neighbour......

~ My Niece : Lip2 (Sitting infront) wif my princess( mlm tu dia sentap....... x tau nape.....)

~ Peace from minah enterframe yang tak hagak2...my sista (Areleez) & my mum......

We alls pun jemput jemaah masjid. Beselah kat kampung2, jemaah masjidlah yang akan mengimarahkan lagi suasana. Lagi2 kenduri aruah macam nih. Ramai juga yang datang. Jemaah masjid jerk, adelah dalam 50 orang.......

Malam tu jugalah aku terkejut bila tengok anak2 sedara yang dah lama tak jumpa.....dah makin besor sumenye. Masing2 dah jadi anak dara dan anak teruna. Yang terunanya silap2 kalau jalan bedua dengan aku....orang ingat boyfriend aku.....Dah ngalahkan mak su dia ni tinggi dan besornya.....hi3......

~ From Left: Me, my niece (Lip2) & my SIL (Kak Nor)

~ Bacaan doa oleh para jemaah masjid yang dijemput

~ My nephew.......Sume dah makin besor.....

~ My nephew gak....ni bukan lagi besor, tapi dah anak teruna dah......Izzat anak My SIL (Kak Nor)

Sume anak2 sedara aku ni ringan tulang....Dah boleh diharap untuk wat keja. Ada yang tolong isikan air, cedokkan nasi, bungkuskan lauk2.......bak kata, malam tu memang sume kakitangan majlis adalah di kalangan anak2 sedara jerk.....selain aku dan ipar2 yang lain.....he3.....

Sayangnya.....tak sempat amik gambor anak2 sedara pompuan sebelah hubby aku.....Kelam kabut sangat...... So layanz jelah gambor yang sempat aku amik ni ek...........

~ Lagi2 my nephew......

~ Yang ini .....anak sedara pompuan sebelah aku.....Anak adik lelaki aku.....

~ Tetamu sedang menjamu selera......Tengok adik aku tuh....memang dia ni sawan camera.....


Majlis selesai dalam kul 10 lebih. SO kami pon masing2 gigih bertungkus lumus mengemas ape yang patut untuk ke adegan seterusnya......... Nak tau hape ?????

~ My hubby tengah tolong susun pinggan mangkuk yang dah dicuci bila majlis selesai......

Inilah dia adegan seterusnya......Tengok bola ramai2 kat depan Tv........ha3.....kebetulan Piala Dunia belum abis lagi.......Jadi lepak2 la we alls kat depan Tv, sambil sembang2 kosong dan minum kopi......he3.....

Sampai dah lewat malam, baru masing2 masuk tido. Sesekali berkumpul ramai2 macam ni memang best...Dapat mengeratkan lagi silaturrahim......Am I right ???

10 ulasan:

~suNshiNe~ berkata...

dah lama tak berkumpul begini..kalau nak berkumpul pun time raya je la..

Sharinginfoz berkata...

seronok kan ramai2

azzey berkata...

Sunshine: mmg seronok..akak slalu blk kpg...tp berkumpul ramai2 macam ni (sebelah MIL), nilah baru pun...if x sume ada hal masing2....

azzey berkata...

Sharinginfoz: haah seronok....lg2 bila masing bercerita kisah2 masa dulu @ masa kecik dulu....hu3.....

velasrizal berkata...

kt sini pn baru wat knduri arwah gak.. tggu la entri akan datang..

Kenali Sifat Aneh Wanita

azzey berkata...

Velasrizal: ooo ye ke? cepat2 update, blh tgk mcm mana suasana kat sana plak.....hu3...

Shu Shinju berkata...

betul tu azzey... berkumpul adik beradik reramai mmg best kan...

azzey berkata...

Shu: Mmg best shu...tak ade yg tak best melainkan best2 belaka....hu3.....

ArELeEz berkata...

macam kenal jer minah yg enterframe yg cute2 vogue da vass tuh! ahaks3..

azzey berkata...

Areleez: uwek uwek uwek....blh blahhhhhhhhh!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs