UpDaTeR

Pengikut

Pages

Jumaat, 30 Julai 2010

EnJOy & HaPPeNiNG !!! KuRsUs KoMuNiKaSi DaN pEnAmPiLaN DiRi

~ Kursus Komunikasi & Peanampilan Diri.....24/07/2010 - 25/07/2010

~ From left: Leen, Me & Efi

~ Duduk ikut sker....sebelum masuk dalam kumpulan......hu3.....

Inilah dia kursus yang aku kene attend baru2 ni. 3 hari berturut2...........Start from 23/07/2010 ( sila jenguk2 entry sebelum ni ) hingga 25/07/2010.Dua kursus yang berbeza....tapi di tempat yang sama.

Kursus ni tentang Komunikasi & Penampilan Diri. I like it!!! 2 hari jerk tapi.....memang enjoy!!! Hari pertama pukul 8.oo pagi aku dah sampai katDewan Gemilang, KDN Putrajaya. Actually kursus mula pukul 9.00 pagi.....tapi beselah......hari pertama harus tunjuk komitmen yang jitu !!! hu3..... Tapi member aku Leen, lagi terror.....pukul 7.30 dah terpacak kat situ. Almaklumlah dia tengah buat kajian jarak dan masa.......ha3....... ( Leen jgn marah hokay.....sekadar selingan jerk.....he3)

~ Penceramah......Puan Rahimah Yeop, Ketua Program......dari INTAN


~ This is my group.....INOVASI

Penceramah pada sebelah pagi hari pertama tu ialah Puan Rahimah Yeop, selaku Ketua Program dari Institut Tadbiran Awam Negara (INTAN).

Sebelah pagi tu lebih banyak teori. Yelah tentang pentingnya perkihidmatan yang berkualiti untuk memberikan imej yang terbaik untuk jabatan masing2. Salah satunya dengan cara mengetahui siapa pelanggan kita dan bagaimana untuk memberi mutu perkhidmatan yang optimum kepada mereka.

Tentulah dengan cara komunikasi yang baik. contohnya, dengan senyuman, cakap yang bersopan santun, bahasa badan yang betul dan juga ketrampilan diri yang kemas dan menarik.

Selebihnya kami dibahagikan kepada beberapa kumpulan. So, terpisahlah aku dengan kengkawan office aku. Masing2 dalam kumpulan yang berbeza. Kumpulan aku namanya.....INOVASI....... Aku yang bagi idea untuk nama tuh......ha3......

Banyak lagi cite tentang kursus ni.....So tungguuuuuuu hokay.Aku akan selang selikan dengan entry yang lain. tak delah boring kannnnnnnnn.........

7 ulasan:

ArELeEz berkata...

inivasi??? xrock la.. ha3..

azzey berkata...

Areleez; ini bukan soal rock2....yg penting willing to learn a new thing!!! ha3...

p/s: sila amik tau...org dpt peserta wanita terbaik taw!!! tungguuuuuuu the entry hokay.....

Sharinginfoz berkata...

banyaknya pi kursus.. mesti ilmu banyak ni....

Jom Hotdog

azzey berkata...

Sharinginfoz: ha3.... mmg sker kursus! x delah byk....tp blh la dibukukan....hu3...yg penting bl dipraktikkan dan share sama2....

soclose2213 berkata...

dlm group tu azzey nmpk muda & cantik..hahahaha 50 sen..

azzey berkata...

Sc: cantik??? up sikit lagi...2.50 sen....wakaka, terlebih sudaaaaa.....anyway tq dear..... Sc pon sweet n cute gitu...:P

ArELeEz berkata...

kot ye pon, kasik la name komersial sket, cam ASLEEZ CUN ke kan.. kah3.. larikkkssss..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs