UpDaTeR

Pengikut

Pages

Rabu, 19 Mei 2010

Ke TaMaN TaSiK PeRDaNa LaK......

Korang sume ingat lagi tak entry aku sebelum ni tentang MaKaN2 KaT RuMaH LeeN.... TaMaN BuKiT MeWaH ...... ?????

Actually before that lah my hubby wat transformation rambut dia tuh... Then after makan2 kat umah Leen, we alls decided to hang out......Pusing2 KL...... But bila dah masuk KL, jem gilerrrrr lah pulak, coz waktu tu dah kul 4 lebih, weekend plak tu....

Bila tengok jem gilerrrrrr macam tu, aku pon ajak hubby aku balik jerk. But on the way nak balik terpandangkan lah pulak signboard 'TAMAN TASIK PERDANA'. So suddenly cahnge our plan dan terus pegi ke situ....



Before we reach the place, ternampak la plak Memorial Tun Abdul Razak. Ape lagi, stop jap kat situ untuk amik gambar ... he3....



~ My hubby control macho ...............

~ See the view kat belakang aku tuh ..... very nice kannnnnnnnnnnnnnnnn...

Memang santai kat sini. The view also nice. Kalu nak beriadah @ bersantai dengan family memang sesuai. Hari tu pun memang ramai orang kat situ. Ada yang main badminton , lepak2ing ngan family sambil minum2 dan macam2 lagilah.... The weather also good, so memang relax....

~ Naik sampan mengelilingi tasik

Kat tasik tu pulak disediakan sampan2 untuk disewa. Rm3 untuk 1/2 jam. Memang puaslah kalau larat nak pusing sekeliling tasik... Tapi aku ngan hubby aku cuma boleh bertahan 15 minit jerk.... Penat beb ..kayuh manual bukan guna enjin ... hu3...

~ Air terjun mini tu wat aku teruja .... hu3...


~ Rasa bukan macam kat Taman Tasik, tapi macam kat Genting pulak ......

~ Train berlatar belakang kan playground.....

Playground pun ada disediakan untuk kanak2. So just nice lah tempat ni untuk beristirehat bersama keluarga.... Sometimes kita ni tak perlu pun pegi tempat2 yang jauh untuk release tension atau mengeratkan hubungan kekeluargaan ... tapi yang penting... how do we spend & create the quality time for the quality moment ..... Agree ????

Almost 1 hour ++ jugalah aku abiskan masa kat situ with my hubby..... Bila dah lewat petang, barulah kami move dari situ .. Tapi memang beshhhhhhh sangat2 dapat abiskan masa dengan orang yang tersayang ...... Lain kali nak jalan2 lagi lah ....la la la....

6 ulasan:

Sharinginfoz berkata...

hmm lama tak pi tasik ni... maybe boleh juga pi weekend ni bawak anak2

Pelajar IPT Beli Kamera Duit PTPTN

azzey berkata...

Gud idea !!! boleh spend masa ngan anak2 ...

Siti Shuhadah Zainol berkata...

wah... cam best giler....

azzey berkata...

Siti: Kena try pegi tu ...he3...

ArELeEz berkata...

bile nak bwk we ols gi situ? if ade taman, sure lip2 xmo balik punye! ha3..

azzey berkata...

tulah, hr tu ingat sempat le bwk jln2, gi JJ ke....tp x cukup masa...dtg je le cni...mane2 pon blh pegi...klu sesat sama2..hik3...
...hmmmmmmm klu Lip2 npk taman tu sure dia kata...nak g taman x nak naik eot2...nak naik bua.....he3....A-tien plak mesti ty & ckp....KATALAH...KALATALAH...ha3.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs