UpDaTeR

Pengikut

Pages

Isnin, 24 Mei 2010

JoM JoGinG !!!!

~ Macam bese... model untuk entry HARUS ada...hu3....

Mesti ada yang pelik, kenapa tetibe je aku wat entry nih....(kepada yang tak berapa pelik tu....silalah kerut2 kan dahi buat2 pelik hokay....hi3....)

Bukan apa, dulu masa kat kampung memang aku ratu joging.Pagi petang aku mesti joging. Sebelah pagi, after solat Subuh, around 6.45 am, aku dah kuar umah.Pegi joging kat padang kat bandar tak jauh dengan rumah aku.Besenye dalam 1/2 jam la aku abiskan masa kat situ baru balik umah then terus siap2 pegi keje pulak.Coz masuk keje kul 8.30....

Sebelah petang....after working hour, harus aku bawak baju dan seluar senaman sekali supaya senang aku terus pegi joging kat tempat yang sama. Everyday itulah rutin aku.....Kesannya memang badan rasa fresh je...penuh energetic....Chewwwahhhhhhhh !!!

Tapi tu sume cite setahun dulu....Bila dah berhijrah ke sini, kurang sikit masa nak berjoging...Besenya kalau ada masa pon weekend. Itu memang wajib. Tapi kena lipat gandakan sikitlah masa joging tuh.....so can cover for the 5 working days...ha3....


~ Jom joging...... 'tq 4 Mr Google......'

Kat sini bukan aku tak nak teruskan amalan joging pagi petang macam dulu..... tapi sini bukan macam kat kampung....Tak berani aku sorang2 redah subuh2 buta tu pegi joging ... Very dangerous !!!!!....Hubby aku awal2 lagi dah kuar pegi keje....So no choice lah. Weekend jelah masa yang sesuai..

Joging bagus untuk bakar lemak dalam badan kita dan bagus juga untuk pernafasan...Lagi2 kalau umur dah banyak macam aku nie...(ha3...)...kene la jaga juga....kalau tak memang susah nak maintain berat badan.....Yelah bila umur dah meningkat ( bukanle tua sangat...hi3), kadar metabolisme makin kurang. Kalau masa remaja tu, makan banyak mana pun susah nak naik berat badan...tapi bila umur dahm akin 'banyak'.... kena jaga..... bila dah berat naik susah nak turun. Tu yang bahaya tu...

So petang tadi , pas abis keje....aku pegi joging kat kawasan taman perumahan aku....Okay juga, tak de gangguan...Ada playground kat situ....so tak de lah sunyi sangat....

Apelagi ...jom kita joging sama.....bukan ape...JAGA KESIHATAN....DI SAMPING TU BOLEH JAGA BADAN.....HU3.....

8 ulasan:

Solehah berkata...

saya ni dah lama tak jogging, tu badan lemah ja..lembik..

Sharinginfoz berkata...

dah lama betul tak jogging ni

Ryan Valentine berkata...

same la.. hehe.. malas sket..^^

ArELeEz berkata...

badan org 'maintain' jer.. sedang2 elok jer.. ahaks3..

azzey berkata...

Solehah: pas ni ....jom mulakan joging..hokay...barule energetic !!!

azzey berkata...

Sharinginfoz:kene mulakan..klu x lagi lamalah kita tak buat...hu3..

azzey berkata...

Ryan Valentine: ...ha ha.. x leh mls2 klu nk maintain...hi3..

azzey berkata...

Areleez: ...iyalah maintain....sedang2 elok je mengembangnye... he3...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs