UpDaTeR

Pengikut

Pages

Khamis, 20 Mei 2010

ApA YaNg BeRaSap Tu....

~ Apa yang berasap tu ??????

~ Makin lama makin tebal....

~ Orang ramai berenti di sepanjang jalan untuk melihat kejadian.....


Actually, on the way nak ke TaMaN TaSiK PeRdANa , aku ternampak asap tebal kat kawasan selepas tol Batu 10 , Cheras... Dari jauh lagi dah nampak asap tebal warna hitam...Macam ada kebakaran jerk.... tapi tak boleh nak berenti coz kat highway..... Kat tepi2 jalan ramai orang berenti tengok kejadian tu.

Aku pelik juga, ' apa yang terbakar agaknya'..... Tengok dari jauh macam kawasan perumahan. Memang makin lama asap makin tebal. Kereta pun makin banyak yang berenti.

Aku ingat nak tengok sama... tapi asap tu kat lorong sebelah yang bertentangan, so tak dapatla nak tengok apa yang jadi sebenarnya.....

Lebih kurang 1/2 kilometer ke depan, aku nampak kereta bomba menghala ke arah tempat kebakaran tu... bukan satu ... tak lama pas tu ada lagi satu kereta bomba menyusul.....Sure kebakaran tu memang besar gilerrrrr. Mintak2 mereka yang terlibat dalam kebakaran tu dapat diselamatkan...Tapi sampai hari nia aku musykil @ confuse...'apa yang berasap tu sebenarnya ek ????..

6 ulasan:

Siti Shuhadah Zainol berkata...

ape yg terbakarnye????

azzey berkata...

Tulah tak tau... tp latest info from my frend said..ada kedai terbakar.. 3 buah sumenye, tp x de nyawa yg terlibat....

ArELeEz berkata...

terima kasih kpd en. bomba & penyelamat. jasamu dikenang.. ;P

azzey berkata...

Terima kasih sekali lagi....Teruskan berbakti :P

Miecyber berkata...

Dasyatnyer accident tu...

azzey berkata...

Tulah pasal.....seb baik abang2 bomba nie terus menabur bakti tanpa henti....hu3...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs