UpDaTeR

Pengikut

Pages

Rabu, 17 April 2013

My Cousin (Nurul Fatiha) 's Wedding Day - Sanding Tema Putih Ungu

Alhamdulillah majlis pernikahan my cousin ; si Nurul Fatiha a.k.a Angah ni dah pon berjalan lancar hari tu (30.3.2013)....
SO, tibalah masa yang dinanti-nantikan....
(sambil nyanyi lagu " kompang dipalu...pengantin malu....eh2..MALU ke BARU??? hu3...)

Pengantin tersenyum girang duduk di atas pelamin yang indah kaler ungu lagi tu..;)


Bukan je pengantin yang senyum tersipu-sipu..
Pengapit pon ikut sama malu....
Pengapit bidan terjun a.ka my princess hari tu coz dia pakai baju sedondon dengan pengantin
sekaligus boleh show off baju peplum kaler ungu dia yang baru ibu dia (AKU LER TU) belikan selang beberapa hari sebelum kejadian 
(itu pon jenuh tawaf satu bandar Kajang tolong carikan...ha3..)

Dan kain adalah dibeli di Uptown Jalan Reko, Kajang dengan harga yang mampu milik...
Diulang semula ...MAMPU MILIK....(Promo sekejap..;P)

Nampak tak??? Muka pengapit yang nerves...muka pengantin cool blog je kannnn...Mmmmmuahhhaaaa....


Pengantin berdua menjeling.....

Inilah pengantin pompuan

Full Name : Nurul Fatiha bt Mohd Zamri 

Nama samaran/panggilan: Angah (merangkap nama komersial)
kih3....
Baju dan pelamin plus makeup: Tempah kat butik pengantin belakang Bank Rakyat Teluk Intan 
(harga around RM 2600....seperti yang diberitahu oleh sumber2 terdekat dgn pengantin...hu3...)

Ni bukti pengapit lebih hover dari pengantin noks...kih3....

Pengantin lelaki dan family dah sampai sehari sebelum kenduri
Nasib baik ada jiran sekampung yang bermurah hati nak tumpangkan diaorang satu family kat rumah dia
Itule untungnya dok kampung kan.....sikap bantu-membantu yang masih menebal lagi..

Kebetulan masa bersanding dah masuk waktu tengahari...memang panas waktu ni
Kesian pengantin menahan panas dek cahaya matahari
Tapi disebabkan makeup pengantin yang mahal bukan takat krim pasar malam yang macam aku pakai....hu3...
makeup tetap maintain vogue the vass gitue...hu3....


Juadah makan beradap disediakan oleh adikpengantin sendiri yang agaknya memang ada bakat memasak sejak dari dalam perut lagi...PEACE YO!

Kenapa aku cakap cam gitu?
Coz adik dia lelaki....TAPI bab masak memasak memang dah menghampiri kepakaran chef hotel bajet a.k.a 3 bintang....:P

Panas-panas pon tetap senyum selagi mampu...

Bergambar dengan mak ayah pengantin lelaki
Jauh datangnyer....dari Bachok, Kelantan ni......

Doa senjata orang mukmin...
Mudah-mudahan Allah memberikan kebaikan kepada kedua-duanya dan bahagia dunia hingga akhirat sana
Moga-moga mereka mampu bercinta sampai ke syurga.....
AMIN YA RABBAL ALAMIN....

5 ulasan:

atty's berkata...

selamat pengantin baru untuk pengantin..semoga bahagia hingga ke syurga,amen

ArELeEz berkata...

pengapit poyo! ha3..

JunAina berkata...

Tahniah buat pengantin baru semoga berbahagia sehingga ke anak-cucu dan cicit...:)

Azzey...uptown jalan reko tu kalau malam minggu sesak sangat nak parking kereta pun jauhhh je...

eMMe berkata...

tahniah buat cousin Azzey...
cantik n same2 padan..
tgk lauk, skali de nasi color2 la..
hehehe... nasi ujan panas kan?

munna berkata...

selamat pengantin baru buat pengantin... comel pengapit pengantin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs