UpDaTeR

Pengikut

Pages

Khamis, 18 April 2013

Muhasabah Diri - Tips Memberi Nasihat

Assalamualaikum untuk kamoo-kamoo kesayangan semua ......
Istimewa dari seorang teman kepada semua teman pagi ni....
(bukan nak jadi ustazah...sekadar nak menyampaikan sesuatu yang mungkin boleh dipraktikkan bersama.....
sedar diri tak pandai ; sekolah pon takat SPM jer.....:P)

@ Masjid Negara, Kuala Lumpur



Tips memberi nasihat kepada seseorang :

1. Berdoa pada Allah agar dilembutkan pintu hati oranang yg ingin kita nasihati supaya dapat  menerima nasihat kita dan kita diberikan ilham untuk menyusun kata-kata yang baik untuk dituturkan kepadanya

2. Jangan memaksa kerana Hidayah milik Allah s.w.t

3. Bersabar dan terus memberi nasihat ; jangan putus asa


*Semoga urusan kita semua akan Allah permudahkan ye kawan-kawan...:) *


20 ulasan:

atty's berkata...

semoga kita sama2 diberi hidayah dan taufik darinya.amen

mama maman aka yana berkata...

insyaallah kak..:)

CheNamNam berkata...

Alhamdulillah ada sahabat yg sudi mengingatkann..terima kasihh kak..:)

semakin cantik dan manes akak sekarang..Alhamdulillah.

ArELeEz berkata...

betul tu dr muhaya..! he3..

saifudin abu izzudin berkata...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

LYAfrina berkata...

amin.. sama2 kt muhasabah diri.

My Little Diary berkata...

TERIMA kasih diatas perkongsian
in shaa allah

Ema Blog berkata...

nice entry dear,,,InsyaALLAH

nadia farahida berkata...

terima kasihhhh sebab saling mengingati ye :)

wisata outbound berkata...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

zakirasli .. berkata...

Assalamualaikum, saya singgah sambil follow blog ni :D

hazlina azmi berkata...

Insya Allah bila kita ikhlas dalam memberi nasihat,pasti akan dihargai..:)blogwalking...jemput ke blog saya dan kita tukar link ye..
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

fairus berkata...

RASANYA DAH BERBULAN-BULAN TAK BERTANDANG KE SINI.. :)

sukaxplo berkata...

tips medapat nasihat heheehe
#) dengarlah apa yang dicakapkan tu bukan lihat sipecakap tu abis SPM ke SRP ke..ngeeeeee

sukaxplo berkata...

salam

tips yg berguna
teringat lagik tok bagitau

kalau orang bagi nasihat, ambil nasihat dia tu walau siapa pon dia tu (org jahat ke..pengemis ke..ironman ke) asalkan nasihat tu sememangnya nasihat yg baikk

noor sakinah berkata...

TIPS YANG BAIK USTAZAH.. TERIMA KASIH..

Abang Bear berkata...

Salam kenal dan salam singgah... mudah2an kita sama2 mendapat hidayah dan rahmat dariNya

fairus berkata...

2013 awak last update blog.. Hari ni dah 2015. Lama tu.. :)

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Пётр Ларионов berkata...

Оцените:) индивидуалки 1500 Москва
Мои сексуальные фантазии безграничны! Ураган бушующей страсти и нежной ласки доставлю вам везде где только захочешь!!! Очень жду Ваших непристойных предложений!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs