UpDaTeR

Pengikut

Pages

Rabu, 10 April 2013

My Cousin (Nurul Fatiha) 's Wedding Day - Nikah

Tuan tanah dengan pengantin (my cousin ler tu) si Angah a.k.a Nurul Fatiha pada malam nikah dia. 

Nikah dibuat 1 day before hari sanding (30.3.2013). 
Memang rezeki aku nak tengok si angah ni nikah. Actually dia anak ke 2 dlm family Mak Yang aku (adik my mum) 

TAPI..
Jadi anak pertama yg kawen dalam keluarga tu..
Umo baru 21 taon....Dah jodoh kan...(salahkan jodoh plak..hu3..)
Allah dah tentukan....

Dapat melaram first time dengan tudung yang aku beli dari Butik Inspirasihana
Tak tanya pon???
Tak pe saje nak bagi tau...hu3...
Tudungnya banyak saiz ..Yang ni XXL
Tak caya g terjah kat fb dia

As usual aksi amik gambo dengan 'anak' aku ni si Kak Yong adalah mesti coz jumpa pon sesekali bl blk kampong..

Wajah teruja + sker pengantin pompuan. 


Waktu akad nikah. Tok kadi tengah bagi penerangan pada pengantin lelaki yang asal dari Bachok, Kelantan ni. Namanya Safwan



Ni time berdebar-debar menanti saat2 bergelar isteri..
Teringat aku pd suatu masa dahulu..hu3....






Alhamdulillah, bila saksi dah kata SAH....maka selesailah sudah akad nikah....
Acara membatalkan air sembahyang....
Angah dapat cincin dan gelang

Dan bila dah bergelar isteri...kenele belajo-belajo cium tangan suami...Sweet gitu...;P

Dah selesai doa sume....so we alls pon bergerak balik ke rumah.
Pengantin pon dah lega , just tunggu untuk majlis seterusnya pada keesokan hari
So u alls tunggu next entry ye..
Dan sesi bergambo dengan si kecik Kak Yong ni memang harus diulang lagi...PEACE YO!

Antara saudara-mara dan jiran tetangga yang ikut sama meraikan. 
Terima kasih diucapkan
Moga-moga kedua-dua pengantin dapat keberkatan atas doa kalian....
AMIN






3 ulasan:

*azni* berkata...

teringat lak ms sy nak nikah dulu..dupdap dupdap jantung macam nak terkeluar..haha..

azzey berkata...

azni: haah kan...nervos smcm je saat2 tu kan..;)

ArELeEz berkata...

gambar yg last tu comel sgt! sbb sume ade pose memasing.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs