UpDaTeR

Pengikut

Pages

Rabu, 21 September 2011

HARI RAYA AIDILFITRI 2011 - BERAYA LAGI DENGAN FAMILY SEBELAH MY MUM PLAK!

As usual ....kekdahnyer ; gambor tuan tanah harusssssssssssssssss diUTAMA kan.....ha3....Wif my cousin, Ana (anak my auntie ; Mak Yang)

Wif my auntie (adik my mum) ; Mak Yang. Yang kecik tu my cousin juga ( anak Acu aku NI)

Umah my litle sista's PIL

Sesi beraya pada pagi2 Syawal diteruskan lagi. Kali ni dengan family sebelah my mum plak. Rumah pertamayang we alls serbu adalah umah my litle sista's PIL. 4 kereta konvoi sekali. Memang meriah!


Rumah ke2 ; umah Wak (My mum's cousin)

Lepas puas sembang-sembang dan makan-makan, we alls gerak ke rumah yang kedua ; umah Wak . Memang dah jadi tradisi aku adik-beradik beraya ke umah Wak ni tiap-tiap tahun. Cuma kali ni beza sikit coz my grannny ,my auntie dan Acu join sekali. So lagi ramailah dari kebiasaannya.

Menu kat umah Wak kali ni memang best. Mi sup! Aku pun dah jemu dengan lemang dan rendang sejak pagi raya lagi , so bila dijamu dengan Mi Sup ni memang selera la aku jawabnya...:)

Kat depan umah My uncle, Pak Tam (adik my mum) di Titi Gantong, Bota....*minah enterframe kalau muka dia tak masuk sama, memang boleh sawan. huh!*


Rumah terakhir yang sempat we alls terjah hari tu adalah umah my uncle ,Pak Tam. Dah petang jugalah baru sampai ke sana. Tapi masa kat situ , aku plak sakit perut so tak de mood nak amik gambor dan sembang-sembang sangat. Yang aku pelik..last year pun sama. Masa beraya ke umah Pak Tam ni aku sakit perut juga.....tak tau kenapa.

Balik umah my mum hari pn dah senja. So sesi beraya hari tu pun abis setakat tu. Tapi untuk hari tu je tau. Hari2 yang seterusnya tetap diteruskan lagi dengan sesi beraya yang lain plak. So, tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.......*selagi tak abis gambor2 raya ni....selagi tu aku dok citer pasal raya ye.....mintak maaf le bebanyak....hu3....*

8 ulasan:

diana berkata...

cerita raya sampai habis syawal la..
harus!
heheheh

♥ manje ♥ berkata...

meriah dia beraya ea... ~

JunAina berkata...

org bote ke...hubby kak aina org bote kiri kg aji kat klinik tu...

apapun selamat berhari raya AZZEY...meriah gitu...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

WAAA...
MERIAH TUE...
STILL BULAN SYAWAL KAN...
HEEE,,,

kakchik@ella berkata...

raya sebulan azzey. so keep on updating n3 raya. hihihi

ISP berkata...

blh agi..raya tinggal 3 hari je agi...:)

Perfumes Farm berkata...

meriahnya raya..macam kenduri dah tengok..

jom join contest di Perfumes Farm. Produk Victoria's Secret menanti pemenang.

lily lotus berkata...

sama ler kita, selagi tak habis pic beraya..selagi tu dok publish :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs