UpDaTeR

Pengikut

Pages

Rabu, 4 Januari 2012

BACK TO SCHOOL DAN KENANGAN TERINDAH

Muka ceria orang yang dah tak sabor nak pegi skolah lepas cuti panjang..hu3...

Hari ni sume parents mesti sibuk. Lagi2 yang ada anak-anak nak masuk sekolah semula tu. Tu belum lagi yang kalut dengan situasi anak-anak mula masuk pra-sekolah atau tadika atau yang seumpamanya. Mesti kecohhhhhhhhhhhhh abis kan.....

Bagi aku plak ; anak sorang je pon tetap busy juga. Kul 5:30 pagi dah bangun siapkan breakfast untuk my princess. Pagi ni dia plak yang kejutkan aku bangun. Gigih betol ; semangat nak ke skolah tu.

This year my princess dah masuk form 3. Tahun yang memang penting buat dia.Dah pon 15 tahun umur my princess. Rasa kejap je masa berlalu. Terbayang2-bayang 11 tahun dulu bila dia mula menjejakkan kaki ke alam persekolahan di TASKI. Masa tukecik je lagi. Sekarang dah sama besor ngan aku.hu3...


Bila tengok dia lengkap berpakaian uniform sekolah...teringat plak kenangan aku 18 tahun dulu. Masa masih lagi di alam persekolahan. Uniform dengan warna yang sama ......cuma masa dan tempat je dah berbeza. Rindu plak aku dengan suasana masa tu.....*FEELING PLAK TETIBA...*

Apa2 pun kenangan tetap kenangan yang akan terus kekal dalam ingatan. Yang pasti kenyataan hari inilah yang perlu kita jalani dan lakarkan agar akan jadi kenangan terindah di sutu hari nanti...

5 ulasan:

lily lotus berkata...

sama cantik ibu dan anak :)

fairus berkata...

DIA TAK SABAR KE SEKOLAH PASAL NAK JUMPA PAKWE LAA TU.. OPS...

Ardini Humaira berkata...

rindunya zaman sekolah dulu2 :)

ArELeEz berkata...

zmn sekolah org tensen! zmn campus cool.. i like! he3..

Cik Eka berkata...

dah besar anak akak yer..cantik..

cam mak die gak..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs