Pages

Jumaat, 10 Disember 2010

UBI GORENG...GORENG UBI

~ Ubi kayu yang dah dipotong nipis2

~ Gaulkan dengan kunyit dan garam sebelum digoreng


Aku memang sker ubi kayu goreng ni. Hari Selasa lepas ke Pasar Malam Bangi aku beli 2-3 ketul ubi kayu.

Aku sker goreng atau rebus je ubi ni. Kalau rebus makan dengan ikan masin dan kopi 'O' panas. Memang kaw2 punyalah!


P/S: Sori lupa nak snap gambar ubi yang dah digoreng......Masak je terus ngap tengah panas2 tu. Nasib baik rak melecur mulut...hu3.....

12 ulasan:

  1. sedap2..pasar malam bangi yg kat shell tu ye?

    BalasPadam
  2. oo.. i xminat sbb tekak i tekak omputih.. awws2! ;P larikkss..!

    BalasPadam
  3. melelh gak ail liur tgk,na skit^^ hehehee

    BalasPadam
  4. Salam Azzey..

    Ala...nape xde pic yg dah goreng :D
    ooo...kena taruk garam n kunyit ekh..
    Tepung xyah?

    BalasPadam
  5. Tak pernah buat lg mcm ni..selalu ubi kayu akak rebus je..kena try ni..

    BalasPadam
  6. azzey--
    ayu kalah lah..sure lepas makan...terus.....(faham-faham sendiri ya)

    BalasPadam
  7. aduss mmg sedap ubi kayu...nak2 pulak yg rebus dn cicah dgn kelapa parut...

    BalasPadam
  8. tengkorakemas: haah kat shell tu. fasa 1.

    Cik Shinju: kalau bubuh garam ngan kunyit sedap bila digoreng. Nak salut tepung yang dah dibancuh pun blh juga....:)

    BalasPadam