Bahan-bahannya:
- 1 ikat kangkung (untuk 3-4 orang makan)
- 4 biji bawang merah
- 3 ulas bawang putih
- Udang yang bersaiz kecil (ikut citarasa ; sikit atau banyak)
- 1 sudu ciliboh
- Sedikit air
- Garam dan serbuk perasa
Cara-caranya:
- Kangkung dibersihkan.Begitu juga dengan udang.
- Bawang merah dan bawang putih ditumbuk.
- Panaskan minyak dalam kuali.
- Tumiskan bahan2 yang ditumbuk tadi bersama cili boh sampai naik bau. Masukkan pula udang dan kacau2 sebentar.
- Kemudian masukkan kangkung dan kacau2 lagi. Masukkan sedikit air. Bila kangkung agak layu perasakan dengan garam dan serbuk perasa.
- Sedia untuk dihidangkan.
Sekejap je pun dah siap kannnnnnnnnn........
huhu kena try resepi ni..xpenah rasa lagi..
BalasPadamMalaysia VS China Live Sukan Asia Guangzhou China 2010 (Bola Sepak)
Sedap ni..nampak kechor..terus jadi lapor..
BalasPadamadoihhh!!! terus jd lapar... blurrp!
BalasPadamMemang Kangkung sangat sesuai dgn udang (tak kering udang kering atau basah)...
BalasPadamboh belacan, perhhhh... kalu nak masak utk ratah jer, pastikan beli 2 ikat yerrrr....
hehehehe
len kali kalo mkn sedap2 tu ajak le akak ni. hehe ..
BalasPadamhm sedapnye..melaparkan perut koi weh
BalasPadamvelasrizal: ha....try2 jgn x try .sedap nih!
BalasPadamrelevan: ha3....klu kechor kena suruh org umah masak juga tu.....hlg le kechor nye....:)
BalasPadamahmad jo: masak sendiri dik. sng je....
aziezah: syg nya .....saya x mkn belacan kak! he3....
kakchik@ella: dh kal akak td , tp no answer.....hu3....
Mazru majid: awok lapor ye....koi pun lapor ni. blm mkn lg....hik3.....
p/s: tq dtg singgah ye..:)
simple..tp mengamcam...
BalasPadammakan lagi
BalasPadamsimply nana:yg simple tu yg selera kita mkn kannnnn...
BalasPadamimanshah: makan makan....jgn x makan....he3...
nyum3..
BalasPadammenyelerakan :)